Michael Fassbender, az alienektől rettegő android

Michael Fassbender, az alienektől rettegő android

News

Már a magyar mozik is játsszák az idei nyár egyik legjobban várt filmjét, Ridley Scott Alien-előzményét, a Prometheust. A látványos és elgondolkodtató sci-fi horror egyik főszereplője, a David nevű androidot alakító Michael Fassbender felidézte, hogy a sorozat első része halálra rémítette gyerekkorában.

„A mai napig nem értem, miért, de amikor 13 éves voltam, a szüleim megengedték, hogy megnézzem az első Alient. Különösnek tartom a döntésüket, mert egyébként mindig nagyon szigorúak voltak velem. Az valamiért nem zavarta őket, hogy a gyerekük olyan szörnyeket bámul, akik emberi mellkasokból rágják ki magukat!” – magyarázta Michael.

„Amíg élek, nem felejtem: rohanva mentem haza a moziból, akkora megrázkódtatás ért. Ahogy John Hurt egy konyhaasztalon fetrengett az űrben és hirtelen kitört belőle ez a rettenetes teremtmény, azt gondoltam: ’Hűha, mit nézek én?! Vajon ilyesmi velem is megtörténhet?’ Örökké beleégett az agyamba ez a kép!” – részletezte a klasszikus sci-fi horror egész életre szóló hatását a színész.

Az X-Men: Az elsők Magnetójaként is ismert Michael elárulta, hogy az ijesztő gyerekkori élménnyel szemben a Prometheus forgatása kimondottan humoros pillanatokat is eredményezett.

„A cselekmény egy bizonyos pontján szó szerint elveszítem a fejem. A forgatáson úgy néztem ki, mint Breki a Muppets-ből, mert a speciális effektusokhoz szükséges zöld ruha nyaktól lefelé az összes testrészemet eltakarta. Vicces volt a földön heverni és csak egy fejet eljátszani.”