Tömeggyilkosság A sötét lovag: Felemelkedés vetítésén

Tömeggyilkosság A sötét lovag: Felemelkedés vetítésén

News

Tragédiába fulladt A sötét lovag: Felemelkedés egyik vetítése a Colorado állam-beli Aurora városában, a Century 16 moziban. Egy gázmaszkot viselő ámokfutó a vészkijáraton át berontott a moziterembe, füstgránátot dobott a nézőtérre, majd lövöldözni kezdett. Mire a rendőrség a helyszínre érkezett és őrizetbe vette az elkövetőt, a 25 éves James Holmest, már tíz ember életét vesztette a moziban. További négy ember a kórházban halt bele sérüléseibe; a sebesültek számát 50 körülire becsülik.

A túlélők közül többen elmondták: az első pillanatban azt hitték, az álarcos férfi felbukkanása a teremben a filmhez kapcsolódó marketingfogás, mivel az illető a képregénymozi főgonoszához, Bane-hez hasonló gázmaszkot viselt.

Barack Obama, amerikai elnök közleményben azt írta, hogy sokkolta és mélységesen elszomorította a szörnyű és tragikus coloradói lövöldözés, és együttérzéséről biztosította az elhunytak hozzátartozóit. A filmet gyártó Warner Brothers stúdiót is megrázták a történtek és részvétüket fejezték ki az áldozatok családjai felé. A tragikus események miatt a film párizsi díszbemutatóját törlik, de a július 26-i magyarországi premier nem marad el.