James Bond elfoglalta Londont

James Bond elfoglalta Londont

News

James Bond nem csak az olimpiát töltötte Londonban: az idén 50 éves kémfilm-sorozat aktuális epizódjában, a 007 – Skyfallban a megszokottnál jóval több jelenet játszódik a brit fővárosban. A harmadszor ügynökösködő Daniel Craig elárulta, hogy a fél évszázados jubileum kedvéért alaposan kitett magáért a stáb, és korábban sosem látott mértékű lezárásokat sikerült lezsírozniuk.

„Úgy éreztük, muszáj megmutatnunk olyan szeleteket Londonból, amelyeket az eddigi epizódokban még nem ábrázoltunk. Az új filmben sokszor használtuk a város ikonikus képeit – többször, mint ahogy azt egy átlagos produkció megengedheti magának, mert a Bond név megnyit néhány ajtót. Sikerült lezáratnunk a Whitehallt és a metró vonalát, jó néhány állomással együtt.” – büszkélkedett Daniel, majd a 007-es ügynök és a brit főváros kapcsolatát részletezte.

„A rendező, Sam Mendes és én nagyon brit filmet akartunk készíteni, de nem a zászlólengető értelemben, mert az egyikünket sem érdekelt. Arról van szó, hogy Bond bázisa ezúttal tényleg Nagy-Britannia, és izgalmas dolog kimennünk London utcáira. Sokszor festették már le akár szépséges, akár sötét, fenyegető városnak, de ez Bond otthona, és sikerült Londont végre valóságszerűen bemutatnunk.”

Az ötvenedik évforduló azonban korántsem jelenti azt, hogy a producerek minden Bond-jellegzetességgel olyan bőkezűen bántak, mint a brit fővárossal. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a filmvászon legismertebb titkosügynöke az új részben sört fog vedelni megszokott itókája, a vodka martini helyett az egyik szponzornak köszönhetően (klikk ide!).

A 007- Skyfall október 26-án startol a magyar mozikban.