2014-ben érkezik a Freddie Mercury-film

2014-ben érkezik a Freddie Mercury-film

News

Film- és zenerajongók már a projekt 2009-es bejelentése óta türelmetlenül várják a Mercury című életrajzi filmet, amely a Queen tragikus sorsú énekesének, Freddie Mercury-nak állít emléket. A zenekar gitárosa, a megfilmesítési jogokkal rendelkező Brian May pozitív fejleményekről számolt be. A zenész nyilatkozatából kiderül: jövő tavasszal kezdődik a 2014-re időzített mozi forgatása, és az eredetileg tervezett szereposztásnak megfelelően a Boratként ismert Sacha Baron Cohen formálja meg minden idők egyik legnagyobb hatású rockénekesét.

„Híreket ígértem a tegnapi Queenes megbeszélésről. A fő napirendi pontunk a Freddie-film volt, amelyről örömmel jelentem be, hogy hamarosan elkészül. A megbeszélés nagy része a szerződésekről szólt, amelyek eléggé komplexek és meghatározzák, hogy ki miért felelős. Egy kicsit csúszunk az eredeti tervekhez képest: jövő tavasszal forog a film, és Sacha Baron Cohen játssza Freddie-t. 2014 elején szeretnénk bemutatni a mozit, a további részletek egyelőre szigorúan titkosak.” - nyilatkozta a gitáros, majd meghatódottan fejezte be mondandóját: „Biztos vagyok benne, hogy Freddie valahol mosolyog a hír hallatán.”

Filmes szempontból nem elhanyagolható infó, hogy a Mercury forgatókönyvírói teendőit Peter Morgan látja el, aki igazán otthon van a valós brit ikonok vászonra adaptálásában: II. Erzsébetet már nagy sikerrel a mozikba költöztette A királynő című alkotásban.