Lady Gaga és Prince írják A nagy Gatsby betétdalait

Lady Gaga és Prince írják A nagy Gatsby betétdalait

News

Sokan az idei év egyik biztos Oscar-befutójaként emlegették Baz Luhrmann új filmjét, A nagy Gatsby-t, amely F. Scott Fitzgerald klasszikus regényét dolgozza fel. Azonban a Warner Brothers stúdió váratlanul elhalasztotta a decemberi premiert: indoklásuk szerint májusban nagyobb közönséget szólíthat meg az alkotás. A Moulin Rouge!-ért Oscarra jelölt rendező tevékenyen használja ki az öt hónapos csúszást: új betétdalokat írat a filmhez, méghozzá igazi nagyágyúkkal.

Bár a stúdió még nem jelentette be hivatalosan, a mozi egyik fontos női szerepét megformáló Adelaide Clemens a The Playlist filmes portálnak adott interjújában kikotyogta a dalszerzők kilétét. „Baz hatalmas előadókkal találkozott, akik új dalokon dolgoznak. Nem tudom, hogy elárulhatom-e, de nem hiszem, hogy a Warner Brothers nagyon tiltakozik, ha Prince és Lady Gaga kopogtat az ajtón.” - súgta meg a színésznő.

Prince számára egyáltalán nem idegen terep a filmzene világa, gondoljunk csak a saját főszereplésével forgatott Purple Rain Oscar-díjas zenéjére, Batmanes betétdalaira, vagy a Táncoló talpakhoz írt Golden Globe-díjas szerzeményére. Lady Gaga viszont most először fog új számokat szerezni egy filmhez – kíváncsian várjuk a végeredményt. Arról egyelőre nincs hír, hogy ők ketten külön-külön vagy együtt szállítják a friss, ropogós betétdalokat – szerintünk a második opció izgalmasabb lenne.

A Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire és Carey Mulligan főszereplésével készült film május 10-én kezdi meg hódító útját az amerikai mozikban.