70. Golden Globe-nyertesek

70. Golden Globe-nyertesek

News

A Hollywood Foreign Press Association testület tagjai 70. alkalommal adták át a Golden Globe-díjakat. Mint minden év januárjában, idén is külön dráma, illetve musical vagy vígjáték kategóriákban sorakoztatták fel mozis és tévés kedvenceiket a Los Angelesben dolgozó külföldi újságírók.

Ben Affleck új alkotása, Az Argo-akció lett a legjobb dráma. Ben az est egyértelmű nyertesének bizonyult, ugyanis az 1979-es iráni túszdrámát feldolgozó film producereként és rendezőjeként is átvehetett egy-egy díjat.

A legjobb musical vagy vígjáték kategóriában A nyomorultakat bírták a legjobban az újságírók. A Victor Hugo regényéből készült musical esetében nem csak a filmet, hanem a dalra fakadó sztárokat is díjazták, hiszen Hugh Jackman és Anne Hathaway is elmondhatta meghatódott köszönőbeszédét.

A további színészi kategóriákban Daniel Day-Lewist a Lincolnban, Jessica Chastaint a Zero Dark Thirty-ben, Jennifer Lawrence-et a Napos oldalban, Christoph Waltz-ot pedig a Django elszabadulban nyújtott alakításért szólították színpadra.

A betétdalok közül Adele Bond-főcímzenéjét, a Skyfallt találták a legjobbnak az ítészek; az animációs filmeknél a Merida, a bátor utasította maga mögé vetélytársait; tévés fronton pedig dupla tarolás történt: a Homeland és a Versenyben az elnökségért is 3-3 Golden Globe-ot vihetett haza.

A nyertesek teljes listájáért klikk ide!