Mark Wahlberg visszadobta a Star Treket

Mark Wahlberg visszadobta a Star Treket

News

Mark Wahlberg eddigi pályája során előszeretettel szerepelt térdcsapkodós vígjátékokban (Ted, Párterápia) és magas oktánszámú akciófilmekben (Az olasz meló, Csempészek), de a science fiction nem igazán volt az ő asztala. A színész A majmok bolygója 2001-es, feledhető epizódját leszámítva nem próbálta ki magát ebben a műfajban: a legtöbb sci-fi szerepajánlatot visszautasította. Mark most elárulta egy interjúban, hogy J.J. Abrams rendezőnek is nemet mondott: nem vállalta Kirk kapitány apjának szerepét a 2009-es Star Trekben, mert egy kukkot nem értett a forgatókönyvből.

„Próbáltam végigolvasni a szkriptet, de teljes homály volt számomra: nem értettem a szavakat, nem értettem a párbeszédeket, nem értettem belőle semmit. Így kénytelen voltam azt válaszolni, hogy nem tudom elvállalni.” - nyilatkozta a sztár.

A szerep végül az akkor még kevésbé ismert Chris Hemsworth-nél kötött ki, aki azóta Thorként világhírű lett. Markot legközelebb áprilisban láthatjuk az Izomagyak című emberrablós akciófilmben, de jövőre mégis bevállal egy sci-fit, a Transformers 4-et.