A Jedi visszatér, de késve

A Jedi visszatér, de késve

News

A Star Wars: VII. rész rendezője, J.J. Abrams bevallotta: borzasztóan megkönnyebbült, amikor kiderült, hogy csúszik a 2015-ös év legjobban várt filmjének bemutatója. A Disney stúdió eleinte a franchise-nál megszokott májusi dátumot célozta be, de végül inkább december 18-án térnek vissza a Jedik.

„Kimondhatatlanul jobb helyzetben vagyok most, mint amikor még arról volt szó, hogy 2015 nyarára kell elkészítenem a filmet, mert az nehezen lett volna tartható. A kreatív folyamat fontosabb a premier dátumánál. Klassz dolog, ha van egy bemutatódátumunk, de nem akármit, hanem egy nagyszerű filmet kell bemutatnunk” – nyilatkozta a rendező.

A szereposztást egész biztosan nem sietik el, ugyanis eddig egyetlen karaktert jelentettek be hivatalosan: a füttyszóval kommunikáló droid, R2-D2 ebben az epizódban is tiszteletét teszi. Természetesen a színfalak mögött folyik a lázas castingolás: jelenleg konkrétan három karakterhez kutatják a megfelelő színészt. Az alkotók egy 17-18 éves kemény csajt, egy 19-23 közötti karizmatikus, vicces fiút, valamint egy negyvenes éveiben járó, katona típusú férfit keresnek – utóbbi karakternél kikötés, hogy hasonlítson Matt Damonra az Elysiumból.