Herkulesek csatája

Herkulesek csatája

News

A hollywoodi stúdiók mostanában előszeretettel mutatnak be néhány hónap eltéréssel két, kísértetiesen hasonló témájú filmet, amelyek közül az egyik törvényszerűen laposra veri a másikat a mozipénztáraknál. Tavaly a Hófehér és a vadász népszerűbbnek bizonyult a Tükröm, tükrömnél, idén a Támadás a Fehér Ház ellen utasította maga mögé Az elnök végveszélybent. Hófehérkék és terroristák után jövőre Herkulesek csatája várható.

Kellan Lutz valóságos főnyereménynek gondolhatta, hogy megkapta a Herkules legendája című szuperprodukció főszerepét. A 28 éves színész, aki az Alkonyat-szériában Edward Cullen egyik testvérét, Emmett-et alakította, örök mellékszereplőből valódi mozisztárrá léphet elő a hazai mozikban január 30-án startoló történelmi fantasy-nak köszönhetően. Csakhogy a júliusban várható, részben Magyarországon forgatott, egyszerűen Herkules címre keresztelt másik feldolgozásban nem kisebb szupersztár formálja meg a görög mitológiai hőst, mint a pankrátorból lett akcióhős, Dwayne „The Rock” Johnson.

Első pillantásra egyenlőtlen küzdelemnek tűnik, hiszen ki alakíthatja hitelesebben Zeusz emberfeletti erővel rendelkező fiát: az egyik vámpírsrác az Alkonyatból, vagy a Szikla? Persze mindenkit érhetnek még meglepetések: a végső szót úgyis a moziba járó közönség fogja kimondani.