Vallási viták a Noé körül

Vallási viták a Noé körül

News
Korábban vallási csoportok fenntartásaikat fejezték ki amiatt, hogy szerintük a Noé című szuperprodukció túl szabadon kezeli a bibliai történetet. A Paramount stúdió most igyekszik a problémát rövidre zárni: közleményt adtak ki, remélve, hogy ezzel tiszta vizet önthetnek a pohárba. A hivatalos magyarázat szerint a film cselekményét „Noé története inspirálta”, miközben az alkotók „éltek a művészi szabadság lehetőségeivel”, ugyanakkor a produkció hű maradt Mózes első könyvének eredeti üzenetéhez és értékeihez.

A film címszereplője, Russell Crowe is nagyon szeretné, ha eloszlanának a félreértések, ezért a legautentikusabb szakértőnek, magának a pápának szeretné megmutatni a bibliai fantasy-t. A színész a Twitteren biztatta 1,37 millió követőjét, hogy továbbítsák meghívóját Ferenc pápa Twitter-címére, a @Pontifexre. Aztán az Oscar-díjas sztár rájött, hogy ez gyakorlatilag túlterheléses támadást jelent a pápa Twitter-fiókja ellen, ezért rögtön bocsánatot is kért, fenntartva, hogy azért valahogy össze kellene hozni azt a vetítést.

A hazai mozikban március 27-én startoló mozi további szerepeiben olyan sztárokat láthatunk, mint Anthony Hopkins, Jennifer Connelly, Emma Watson és Logan Lerman.