Christian Bale Mózes lesz

Christian Bale Mózes lesz

News

  • December 11-én dübörög be a hazai mozikba Ridley Scott pályájának egyik legambiciózusabb műve, az Exodus – Istenek és királyok. A látványos bibliai fantasy Mózes Egyiptomból való kivonulását beszéli el, A sötét lovag-trilógia Batmanjeként ismert Christian Bale-lel a főszerepben.

  • Szerencsés meghívottak már láthattak 37 percet az alkotásból. A beszámolók szerint a film leglátványosabb része a 10 csapás életre keltése lesz: úgy tűnik, ezek közül is a sáskajárás az abszolút közönségkedvenc.

  • A forgatás 74 napja alatt folyamatosan 6 darab 3D kamera rögzítette az eseményeket, és utólag 1500 speciális effektust illesztettek a felvételekbe. De a legnagyobb átalakuláson mégis maga a főszereplő ment át.

  • „Közvetlenül az Amerikai botrány forgatása után találkoztam először Ridley Scott-tal, hogy megbeszéljük a forgatókönyvet. Ahhoz a filmhez 20 kilót híztam, nagy pocakom volt és kopaszodó karaktert játszottam. Ridley igyekezett úgy tenni, mintha nem esne kétségbe. De láttam rajta: nem pont így képzelte Mózest, aki egymaga száll szembe egy birodalommal…” - idézte fel Christian.