A rendező szerint borzasztó az Alkonyat forgatókönyve

A rendező szerint borzasztó az Alkonyat forgatókönyve

News

Részenkénti 700 millió dolláros mozibevétellel az Alkonyat-sorozat rengeteg hívőt szerzett magának, ám az első rész rendezőnője, Catherine Hardwicke finoman szólva sem erősíti a hatalmas rajongótábort. A filmkészítő a Vulture kulturális portálnak adott interjújában őszinteségi rohamot kapott, és alaposan kiosztotta a számára munkát biztostó moziszériát.

„Minden rész forgatókönyve borzasztó volt. Óh, Istenem, de még mennyire borzasztó!” – panaszkodott Hardwicke. Az újságíró kérdésére kifejtette, hogy mégis miért vállalta az első rész megrendezését, ha ennyire nem tetszett neki a projekt:

„Utánanéztem az interneten, és tudatosult bennem, hogy valami népszerű könyvből készült. Így azt gondoltam: biztos van valami benne, még ha én nem is látom. Filmkészítőként ez a valódi kihívás”.

Olyan nagyon azért nem erőltette meg magát a hatalmas kihívásban: Hardwicke szerződése tartalmazott egy olyan pontot, miszerint a rendező nyugodtan átírhatta volna a forgatókönyvet, ám a stáblista is bizonyítja, hogy ezt nem tette meg.