Isten áldja Amerikát

Isten áldja Amerikát

News
Beyoncé a 9/11 terrortámadás áldozatainak, és azok családjainak megsegítésére fordítja új dalának teljes bevételét. A God Bless The USA című számot direkt ezért vették fel, és a CNN csatornán debütált múlt héten. Az énekesnő és Lee Greenwood, a szám szerzője egy New York-i alapítvány számára utalják a bevételt, ami a rendőr- és tűzoltó özvegyek, valamint gyermekek megsegítésére jött létre.

„Nem is tudok megfelelőbb dolgot elképzelni, mint segíteni ezeknek a családoknak. – nyilatkozta Beyoncé – Csaknem 10 évvel később, még mindig nagyon fáj ez a tragédia ez minden amerikainak, különösen azoknak, akik elvesztették valamelyik szerettüket a terrortámadásban.”

A dal, amit Beyoncé 2008-ban, Barack Obama elnök megválasztásakor adott elő először, egyébként nem sokkal azután jelent meg, hogy az amerikai hadsereg katonái megölték az Al Kaida vezérét, Osama bin Ladent, aki a 2001 szeptember 11-ei, Amerika elleni terrortámadás szellemi irányítója volt. A tragédiában, amelynek során több repülőgépet térítettek el terroristák, majd vezettek bele a Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba (WTC), és a Pentagon épületébe, csaknem 3000 ember veszítette életét.