Csak egy One Direction maradhat!

Csak egy One Direction maradhat!

News

Még tavasszal kezdődött az a csata, mely amiatt tört ki, hogy nem csak az általunk ismert brit fiúcsapat viselte a One Direction nevet, hanem egy másik is, méghozzá az Egyesült Államokban. Nem meglepő módon a britek nyerték a jogi csatát, így mától tényleg az első számú és egyetlen One Direction a világon.

Egyébként nem kell nagy jogi háborúra és fényes győzelemre gondolni, hiszen a felek teljes nyugalomban egyeztek meg arról, hogy a britek viseljék továbbra is a kérdéses nevet. Az amerikai banda azért indított szerzői jogi vitát még áprilisban, mert ők 2009 óta viselték ezt a nevet, mint zenekar, tehát már akkor is, amikor a britek még nem is ismerték egymást. (Ők 2010-ben alakultak a brit X Factorban ugyebár.)

Az amcsik kissé szemtelen módon nemcsak azt követelték eleinte, hogy a brit-ír banda ne viselje a nevüket, de a nyereségükből is akartak egy részt. A híresebbik 1D ezért visszaperelte őket, míg most végül megegyeztek, és a tengerentúliak Uncharted Shores néven nyomulnak tovább. Így már tényleg One a Direction. :)