Lady Gaga leláncolva

Lady Gaga leláncolva

News

Kevés olyan politikailag és ideológiailag elkötelezett sztár van, mint Lady Gaga. Ráadásul ő nemcsak szavaival, de tetteivel is megpróbál küzdeni céljaiért. Eddig is tudtuk róla, hogy nagy számú rajongója van az LMBT közösségből (leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek), elszánt emberjogi harcos, többször is felszólalt már különböző eseményeken a homoszexuális párok legális házasságáért, de most még tovább megy. A minap twitteres követőinek tartott kérdezz-felelek napot, és az egyik twittelő azon kérdésére, hogy mit szándékozik tenni a melegházasságok legalizálásáért, a következőt válaszolta.

„A Fehér Ház elé láncolom magam, és folyamatosan a Bad Romance-ot énekeklem.”

Jó, persze nem szó szerint kell ezt érteni, hiszen az ilyesfajta tetteknek soha nincs valós hatása. Az énekesnő jelenleg ezerrel ügyködik azért, hogy rajongóit a november 6-ára esedékes elnökválasztáson való részvételre buzdítsa.

„Fiatalság, legyetek felhatalmazva, legyetek tanultak, ha a választásokra kerül sor. Tudjátok, hogy teljesen rendben van az, ha különbözőek a nézeteitek, de tanítsátok egymást!”

Tweetjeiben arra is emlékeztette követőit, hogy „kommunikációval harcoljanak a szabadságukért.

„Itt az idő, amikor vitával kell egymást, és persze magunkat is informálnunk. Nem számítanak a nézeti különbségek! Ez egy nagyon fontos választás lesz.”

Az Egyesült Államokban éppúgy csökken a választásokon való részvétel, akárcsak nálunk, úgyhogy valóban fontos, hogy a sok követővel bíró celebek voksolásra buzdítsák rajongóikat. Lady Gagán kívül Jay-Z, Beyoncé, Diddy, vagy éppen Kanye West is minden négy évben erőteljesen a szavazók arányának növelésén van.