Azealia Banks betámadta a D&G-t

Azealia Banks betámadta a D&G-t

News

Azealia Banks igazi divatbolond, popiparba való berobbanása óta a divatblogok álandó szereplője, és a világ fashionistái hangosan ünneplik stílusát, idén nyáron Alexander Wang T nevű kollekciójának arca lett, és a MAC is szentelt már neki egy rúzskollekciót. Tehát igazi divatikon, akinek számít a szava, és most eléggé megmondta a magáét a Dolce and Gabbana új kollekciójáról, mert az szerinte rasszista.

„Feltétlenül bojkottálni fogom a Dolca and Gabbanát. – írta twitterén. – Bárki dizájnolta ezt a rasszista szemetet, jól szájba kellene rúgni és egy jó nagy …-t feldugni a hátsójába. Igazán gyűlölöm, amikor emberek a művészet címszó alatt giccses, rasszista dolgokat csinálnak. Ráadásul az egész szükségtelen volt. A ruhák és a kollekció simán jó lett volna a black mammie fantázianév nélkül.”

Majd a Dolce and Gabbana oldalára közvetlen tweetet is nyomott, azzal a szöveggel, hogy „Ti, srácok, igazán szégyellhetnétek magatokat.” Azealiának az volt a baja, hogy a divatház legújabb kollekciója vászon jellegű, díszes ruhákat tartalmaz, amelyeket olyan körítéssel tálaltak, amely a rabszolgaság korára emlékeztet. A divatház szerint semmi oka nem volt Azealiának a kiakadásra, mert a kollekciót az első, Szicíliába érkezett afrikai telepesek ihlették, semmi köze az amerikai rabszolgatartáshoz.

Azealia Banks egyébként debütáló albumán dolgozik, de nemrég lenyomott egy teltházas angliai turnét is. Szerintetek is a rabszolgákat idézik a göncök? Például ezek?