Lady Gagát beperelték

Lady Gagát beperelték

News


Még hogy nincs semmi közös Lady Gagában és Madonnában? Akárcsak nemrég a pop nagyasszonyát, most Gagát is beperelte egy politikus Oroszországban, mert a melegek jogait promótálta december 9-i koncertjén.

A pert indító politikus Vitalij Milonov Vlagyimir Putyin egyik szövetségese, és ő áll amögött a szentpétervári rendelet mögött, amely tiltja a városban a homoszexuális propagandát. Milonov azzal vádolja az énekesnőt, hogy megszegte ezt a törvényt legutóbbi koncertjén. Milonov így nyilatkozott az ügyről:

„Úgy láttuk, hogy a zenét arra használja fel, hogy a 12 éves polgárokat az LMBT közösségek támogatására buzdítsa.”

Annak ellenére, hogy a régióban a homoszexualitást 1993 óta nem büntetik, az LMBT közösségek továbbra is az underground működésre vannak kényszerítve az erős előítéletek miatt. Milonov csőrét nagyon bökheti Lady Gaga munkássága, hiszen már a koncert előtt megpróbálta elérni, hogy 18 év alatti személyek ne mehessenek el a show-ra, de ez a kísérlete eredménytelen maradt.

Viszont az már a buli előtt is nyilvánvaló volt, hogyha Lady Gaga a koncerten kiáll a melegek mellett, és ezt hangoztatja is, akkor őt és menedzsmentjét is vagy letartóztathatják, 50 000 dollárra bírságolják majd. De ez természetesen nem akadályozta meg semmiben, úgyhogy most jön a per.

Madonnát ugyanezekkel az indokokkal perelték be nemrég szintén Oroszországban, de a bíróság elutasította azt a keresetet. Az ő esetében az aktivisták 10 millió dollárt követeltek, mert szerintük amikor Madonna a melegek iránti toleranciára szólította fel a koncerten tartózkodókat, azzal súlyos traumát okozott a jelen levő kiskorúaknak. No comment.