Ke$hát betiltották

Ke$hát betiltották

News

Hiába lett igen gyorsan sláger Ke$ha új száma, a Die Young, kegyeleti okokból egy rakás rádió mellőzi most a lejátszását. A dal, amely a Die Young, azaz Halj me fiatalon címre hallgat valóban nem tűnik okos választásnak a múlt pénteki, Coloradóban történt iskolai mészárlás miatt. Az eszetlen vérontásban 26-an haltak meg, közülök húszan 6-7 éves kisgyerekek voltak. A Die Young a lölvöldözés napján még a 3. Legtöbbet játszott dal volt az amerikai rádiókban, szombatra azonban 3 millió hallgatóval kevesebbhez jutott el, mert a rádiók megtagadták a lejátszását. Ez a szám pedig szépen nő, hétfőre már 19 millió emberrel kevesebb ember hallhatta az USA-ban, ami azt jelenti, hogy egyre több rádió iktatta ki a kínálatából.

Nem most fordul elő először, hogy egy dalt bojkottálnak egy ideig egy szomorú esemény hatására. 2001 szeptember 11-e után pl. szinte minden erőszakos szövegvilágú dal játszását leállították az amerikai rádiók. 2009-ben pedig sok állomás száműzte a kínálatából Chris Brownt, miután az megverte Rihannát. Ke$ha egyébként eddig nem nyilatkozott a rádiók döntéséről, de amint az várható volt, most megtette, és természetesen egyáltalán nincs felháborodva.

„Annyira, annyira sajnálom azokat, akik érintettek ebben a tragédiában. – írta twitterén. – Megértem, hogy a dalom miért alkalmatlan ezekben az időkben. Nincsenek szavak, hogy kifejezzem…”