will.i.am csodaautója

will.i.am csodaautója

News

Jó ideje nyilvánvaló, hogy will.i.am teljesen odavan a technológiai újításokért. Maga is lelkes feltaláló és fejlesztő hírében áll, pl. saját kütyüt is piacra dobott, amelynek segítségével okostelefonunk menő fényképező válhat. De tervezte már egy feltalálóknak meghirdetett tehetségkutató létrehozását is, és nagy erőkkel azon van, hogy minden gyerek megismerkedhessen a tudományokkal. A minap Los Angeles utcáin látták furikázni egy kb. 200 000 000 forintot érő autóval. De a kocsi nem a feltűnősködést szolgálja, hanem egy nagyon is figyelemreméltó projektet.

Ez pedig arról szól, hogy az Amerika belső területien levő, kevésbé fejlett városokban élő gyerekek is kaphassanak tudományos oktatást. Will összegyűjtött egy csomó tanárt, akik képesek arra, hogy matematikát, tudományt, technológiát és technikai tudományokat oktassanak a gyerekeknek. Ezért építtette a csodakocsit is, hiszen ez része az oktatásnak.

„Olyan eszközökbe fektetek, amelyekkel a gyerekek már ma elsajátíthatják a jövő hasznos készségeit.” – tette hozzá az énekes.

Will következő projektje hasonló lesz, egy teljes mértékben elektromos autó megépítését tervezi, és nemrég abban a videóban is szerepelt, amelyben a facebook alapító Mark Zuckerberg, Bill Gates és egy csomó fiatal netguru mellett arra ösztönzi a kölyköket, hogy tanuljanak meg programozni.

Két fotós is megörökítette a szuperjárgányt. Hogy tetszik?