Justin és a szexuális erőszak

Justin és a szexuális erőszak

News

Justin Timberlake pereskedésnek nézhet elébe, méghozzá egy szexuális erőszak elleni jótékonysági szervezettel. A vitát az egyesület kezdte, akik azt akarják, hogy a popsztár változtassa meg új kislemezének címét. A Take Back The Night, vagyis vedd vissza az éjszakát ugyanis nemcsak Timberlake dalának címe, hanem az egyesület neve is, méghozzá 1999 óta. A csoport vezérigazgatója, Katherine Koestner elmondta, hogy Timberlake nem kért engedélyt arra, hogy használja a nevüket.

„A Take Back The Nightnál mindenkit leskokkolt a dolog, mert általában az emberek engedélyt kérnek, mielőtt használni szeretnék a nevünket. És általában az olyan nagynevű személyiségek, mint Justin Timberlake nemcsak kérvényezik a használatot, de általában nagyvonalúak is ügyünk támogatásának kérdésében. Ez most nem történt meg, ráadásul a dal szövege is elég aggályos. Nagyon szexuális tartalmú, ráadásul nem igazán pártolja az szexuális erőszak ellenességet. A használj engem kifejezés például nem éppen olyan, amelyet a szervezetünkkel szimpatizálók magukénak érezhetnek.”

Timberlake ügynöke elmondta az egyesület képviselőjének, hogy ezelőtt sosem hallottak róluk, és hogy mélységesen elnézést kérnek. A szervezet azonban azt szeretné, ha az énekes valóban hangot adna annak, hogy illetlen dolgot tett, és szeretnék barátságos úton lezáni a dolgot.

A Take Back The Nightot július 12-én mutatta be Justin.