Vezess, ne sms-ezz!

Vezess, ne sms-ezz!

News
Justin eddig is többször felemelte a szavát azon sofőrök ellen, akik vezetés közben telefonálnak és sms-eznek, most viszont már nemcsak beszél, de cselekszik is. Egy PhoneGuard nevű szervezethez csatlakozott, akiknek fő céljuk, hogy a „csak vezess, ne sms-ezz” gondolatvilágot mindenkihez eljuttassák.

„Rettenetes, hogy már mindennapos hír az, hogy azért halnak és sérülnek meg emberek az utakon, mert vannak sofőrök, akik vezetés közben a telefonjukkal bíbelődnek.” – mondta Justin egy nyilatkozatban – „Meg kell változtatnunk a társadalom hozzáállását a vezetés és mobiltelefonálás kapcsolatához. Számomra már személyes cél, hogy ez sikerüljön.”

Biebernek valóban személyes ügye a vezetés közbeni telózás megállítása, koncertjein mindig transzparens hirdeti: Vezess, ne sms-ezz! Az akció sikeréhez azzal is próbál hozzájárulni, hogy mostantól minden, a koncertjeire elkelt jegy árából 1 dollárt a PhoneGuard csapatának ad, hogy még hatékonyabban tudjanak kampányolni. Ezen kívül pedig egy olyan telefonos applikáció népszerűsítésében is részt vesz, ami lehetetlenné tenné a telefonokban az sms- és hívásfunkció használatát, ha az autó 16 km/h-nál (10 mérföld per óra) többel halad.

Mi mélységesen egyetértünk a kezdeményezéssel. Reméljük, ti sosem telefonoztok vezetés közben?!