Ó te drága kalapocska...

Ó te drága kalapocska...

News
Sokakban, többek között bennünk is mély nyomot hagyott Vilmos herceg és Katalin hercegnő esküvőjén az egyik vendég kalapja. A hölgy Vilmos unokatesója, Beatrice volt, a fején viselt bizarr darab első blikkre leginkább egy elcseszett polipra hajazott, és rögtön mémmé is tette a hercegnőt. Már nem sokkal az esküvő után elterjedt, hogy az ikonikus kalapot árverésre bocsátják. Nos, ez megtörtént, a fejfedő pedig elég durva áron, 130 ezer dollárért (kb. 25 millió forint) kelt el. A bevétel természetesen jótékony célra megy, az ENSZ gyermekalapja, a UNICEF és egy Gyermekek Krízisben nevű alapítvány számára.

Beatrice alig akart hinni a fülének, amikor meghallotta a végeredményt:
„El sem hiszem, hogy a kalap ekkora érdeklődést váltott ki. (…) Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen nagy mennyiségű pénzt tudtunk gyűjteni, és ezzel egy nagyot tudunk változtatni olyan gyerekek életén, akik ki vannak szolgáltatva.”

Az eBay nem fedte fel a vevő személyét, így nincs tudomásunk arról, hogy kit boldogít majd a púderszínű (rém)álom. A mémmé vált kalapot Philip Treacy, ír tervező készítette, és kb. 500 forintnak megfelelő fontba került. Nemcsak Beartice választott Treacy kalapot a királyi esküvőre, hanem Károly herceg felesége, Kamilla, és Victoria Beckham is. Ugyan nem az esküvőn, de egyszer már a stílusikon Sarah Jessica Parker is parádézott Treacy egyik alkotásában. Ja, az ominózus kalapnak egyébként saját Facebook oldala is van.

klikk!
https://www.facebook.com/#!/pages/Princess-Beatrices-ridiculous-Royal-Wedding-hat/203705509669392

Szerintetek szörnyű vagy menő ez a kalap?