Ellie bojkottál

Ellie bojkottál

News

Ellie Goulding a minap csatlakozott ahhoz az egyre növekvő táborhoz, akik úgy döntöttek, nem hajlandóak fellépni Oroszországban, annak új, homofób törvénye miatt. Oroszországban tavaly fogadtak el egy olyan törvényt, amely tiltja nem hagyományos szexuális kapcsolatoknak a kiskorúak körében való propagálását. Ez azt jelenti, hogy a gyerekeknek tilos a homoszexualitásról bármilyen tudást is átadni, gyakorlatilag nemlétezőnek tekintik, így a felvilágosító órákon sem beszélhetnek róla. Magyarán vissza a középkorba, és ez ellen bizony a hírességek is szeretnének tiltakozni.

A bojkott jegyében több énekes, például Cher, el sem vállalta, hogy az oroszországi Szocsiban megrendezendő téli olimpián fellépjen. Ellie így nyilatkozott döntéséről:

„Ez egy nem Oroszország számára. Tudni szeretném, hogy miért harapódzott így el a melegek gyűlölete arrafelé.”

Elliéken kívül sok híresség szót emelt az orosz törvény ellen. Például Madonna, Lady Gaga, de modellek, sportolók, és más közéleti személyiségek is. Ha máshogy nem is, de megvásárolták az egyik emberi jogi szervezet pólóját, amelyen az áll oroszul, hogy a szeretet legyőzi a gyűlöletet.

Ellie a szeretetre szavaz.Ők is felvették a pólót...