Ó Rómeó, ki lesz itt Rómeó?

Ó Rómeó, ki lesz itt Rómeó?

News
Azt már egy ideje tudni lehetett, hogy egy újabb Rómeó És Júlia filmet készítenek Carlo Carlei rendezésében. Most már a munkálatok megkezdésének időpontja is biztos, a film most nyáron kezd forogni, méghozzá Olaszországban. A legfontosabb szerepek, egyet kivéve (egy-kettőt kivéve) már megvannak: Júliát Hailee Steinfeld színésznő játssza, a dajkát Holly Hunter, a minap pedig az is kiderült, hogy Tybalt szerepére is megtalálták a megfelelő személyt, a Gossip Girlből megismert Ed Westwick személyében.

Shakespeare drámáját többször is megfilmesítették (mi 41-et számoltunk), de a leghíresebb és legszebb kétségtelenül az 1968-as Franco Zeffirelli által rendezett változat. Az 1996-os, Baz Luhrmann által rendezett verzió még ennél is sikeresebb lett, ebben Leonardo DiCaprio alakította Rómeót, Claire Danes pedig Júliát.
(Ez nem fontos, de vicces, hogy a ’68-as verzió főszereplőjét is Leonardnak hívják, és szerintünk rettenetesen hasonlított fiatalon Zac Efronra. Keressetek rá, Leonard Whiting-nak hívják.)

Szerintetek 2011-ben melyik színész lenne a legjobb Rómeó?

(A kép az 1968-as filmből van.)