Ekkorát még nem buliztál velünk hétfőn!

Ekkorát még nem buliztál velünk hétfőn!

News
A dán pop egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarországon, a koppenhágai székhelyű The Asteroids Galaxy Tour csapata pedig különösen szívesen látott vendég hazánkban. A fesztiválos koncertek (Balaton Sound, Campus) után pedig most végre a fővárost is beveszik.

Nem mindennapi módon kezdődött a dán zenekar karrierje. Nem sokkal első demójuk felvétele után figyelt fel rájuk Amy Winehouse menedzsmentje, és azonnal fel is kérték őket az énekesnő koppenhágai koncertjének előzenekari posztjára. Ezekután pedig az Apple az ő dalukat (Around The Bend) választotta az új iPod Touch reklám aláfestő zenéjének. Ez természetesen azonnal meghozta a zenekarnak a nemzetközi ismertséget, és innen már egyszerűen nem volt megállás. A folyamatosan előremutató és megújuló dánok eddigi két lemezükkel – a 2009-es Fruit és a 2012-es Out of Frequency – bebizonyították, hogy igenis biztos helyük van a nemzetközi színtéren. Az idén megjelent harmadik album, a Bring Us Together pedig igazi zenei csemegének ígérkezik. A „futurisztikus dance vízió”-nak titulált anyagról Iversen, a zenekar agytrösztje a következőképp nyilatkozott: „A korábbiaknál egy kissé keményebb és egy árnyalattal sötétebb atmoszférát akartunk teremteni. A hangzás sokkal kidolgozottabb, kevésbé „manuális”, mint a korábbi lemezeknél. Nagyobb hangsúly van az ismétlődő ütemen, basszuson, a groove-okon, és kicsit visszavettünk a vokálból”.

A fáradhatatlan zenekar egy év leforgása alatt több mint 150 őrületes koncertet adott világszerte. Az alapvetően fiú-lány duó felállású formáció két tagja Mette Lindberg és Lars Iversen élőben kvintették egészül ki, így november 3-án egy ízig-vérig élő produkciót láthatunk a Dürer Kert színpadán.

További infók a koncertről itt:
https://www.facebook.com/events/625698597550257/