Sztárok a rasszizmus ellen

Sztárok a rasszizmus ellen

News

Rengeteg előadó állt ki a múlt hét hétfőn rendőri intézkedés közben meggyilkolt George Floyd mellett. Az eset után Minneapolis lángokban áll, ugyanis a rasszizmus elleni tüntetések zavargásokká váltak és a tiltakozás hulláma más államokra is átterjedt már. Az eset után több előadó is elengedhetetlennek tartotta, hogy felszólaljon és cselekvésre buzdítsa rajongóit. Billie Eilish négy fotót osztott meg követőivel, amelyeken a „Feketék élete számít, a fekete gyerekek számítanak, a feketék szeretete és a feketék jövője számít” felirat olvashatóak.

„Nyugodtan tiltsatok le, nem érdekel. De fontos, hogy beszéljetek róla otthon a barátaitokkal és a családotokkal. Mutassatok képeket és mondjátok ki a nevét. Ne hagyjátok a szeretteiteknek, hogy távol tartsák magukat az ilyen hírektől” – fakadt ki Halsey. 

„Ez így nincs rendben. Ennek addig nem lesz vége, ameddig mindenki ki nem veszi a részét és ki nem áll azokért, akik bajban vannak” – figyelmeztette rajongóit Demi Lovato. 

Justin Bieber többek között a Bibliából és Martin Luther Kingtől vett idézetekkel reagált az eseményekre. ”Egyik élet sem számít, ameddig a fekete életek nem számítanak” – írta, utalva ezzel a Black Lives Matter mottóra, amely az elmúlt években a rasszizmus elleni harc jelmondatává vált.