Filmekkel a mellrák ellen

Filmekkel a mellrák ellen

News

A világhírű színésznők a Liftetime nevű multimédiás társaság által forgatott rövidfilmekben szerepelnek. A sorozat a Five (Öt) címre hallgat, és a Lifetime honlapján debütál október 10-én, helyi idő szerint este 9-kor. Jennifer Aniston így nyilatkozott az amerikai Glamournak a kampányról:

„Mindannyiunkat nagyon izgatott az a kihívás, hogy úgy álljunk ehhez a témához, ami első blikkre nem várható. Mindenképpen szerettük volna egyensúlyban tartani a drámát a humorral és persze a téma iránti tisztelettel, hiszen ez a módszer az, ami az ebben a betegségben szenvedő barátainknak is segített túljutni a nehezén. Úgy akartunk tájékoztató jellegű filmet adni, hogy az közben ne legyen szájbarágós és ódivatú.”

Demi Moore így nyilatkozott a témáról, szintén a Glamournak:
„Azt gondolom, hogy nagyon gyakran fordul elő az amiről nem tudok, az nem fáj hozzáállás, ha a mellrák kerül szóba. Vagy az ilyen mindig másokkal történik érzés. A film előtt kicsit én is így voltam ezzel, de ez most teljesen megváltozott.”

Alicia Keys a Lili című kisfilmben alakítja a címszereplőt.

„Miután elolvastam a forgatókönyvet, éreztem, hogy ez valami nagyon fontos dolog, aminek mindenképpen a részese akarok lenni.” - mesélte Alicia. „Direkt Lilit választottam, mert az ő karaktere korban is közel áll hozzám. Rögtön voltak ötleteim, hogyan játszanám el őt.”

Reméljük, hogy a filmek magyar felirattal is megtekinthetők lesznek, hiszen hazánkban is minden lehetséges alkalommal fel kell hívni a figyelmet az önvizsgálat és a rendszeres szűrés fontosságára. Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése, és Magyarországon minden hetedik nőt érint. Október hónap a mellrák elleni küzdelem hónapja az egész világon. Reméljük, ti sem feledkeztek meg róla!