Ice-T beszólt a hiphop művészeknek

Ice-T beszólt a hiphop művészeknek

News

Szegény Ice-T csalódott, mert elmondása szerint a mai, fiatal hiphop zenészek, akik állandóan a slágerlistákat ostromolják, már nem készítenek minőségi zenéket. Szerinte ők már csak ékszerekről meg kocsikról rappelnek. Ice-T aki a ’80-as években kezdte a karrierjét, azt mondja, hogy a következő rapper generációnak vissza kellene térnie a rap gyökereihez, és jelentéktelen dolgok helyett fontos dolgokról kellene szövegeket írniuk.

„Olyan kis anyaszomorítókat akarok látni, mint amilyen a Public Enemy volt” – mondta a Vibe magazinnak egy interjúban. – „Akik egy löketet adnának ezeknek az uidiótáknak, hogy b***tok meg az ékszereket meg a kocsikat, és hozzátok vissza az armageddont! De ne értsetek félre, nem vagyok én mérges azokra az emberekre, akik most zenéket csinálnak. Valamiért sokan azt hiszik, hogy haragszom a popzenére, de nem. Én csak azt mondom, hogy a tudatos zene hiányzik. Nincsenek gyökerek…”

Ice-T így folytatta a litániát:
„Hol vannak azok a kölykök, akik megmondják a tutit? Az N.W.A. azt mondta, hogy F**k tha Police, mi keményen toltuk, le voltunk tartóztatva meg minden. Most mindenki megpróbál bennmaradni a biztonságos kis buborékában, ezért hiányolom az őszinte, kemény zenét. Erről bezsélek én. Szerintem arról rappelni, hogy drogot árulsz, nem túl menő.”

De azért van olyan fiatal hiphopsztár, akit Ice-T is elismer.
„Lupe Fiasco az jó gyerek, az ezt csinálja. Meghallgattam néhány cuccát. Na, ő nem parázik…”

Mit gondoltok Ice-T véleményéről? Szerintetek is nagyon gagyi lett a hiphop?