Drake vs. The Beatles

Drake vs. The Beatles

News

A Billboard Hot 100 Drake-nek köszönheti az elmúlt 63 év egyik legmeghatározóbb hetét. A rapper szeptember 3 án megjelent Certified Lover Boy című hatodik nagylemeze ugyanis egy hét alatt teljesen átvette az uralmat a lista első öt helyezése fölött és ezzel ő lett az egyetlen előadó, természetesen a Beatles mellett, akinek ez sikerült. A legendás zenekarnak ugyanez az eredmény 57 évvel ezelőtt jött össze.

Drake egyébként nemcsak az első öt helyet szerezte meg, hanem a chartlista első 10 helyéből kilencet tudhat magáénak. A rapper mellett csak The Kid LAROI és Justin Bieber közöse maradt fenn a hatodik helyen. Drake nek nem ez az első alkalom, hogy a Beatles nyomdokaiba lép. 2018-ban ugyanis az ő nevéhez volt köthető az egy év alatt a Billboard Hot 100 slágerlistájára juttatott dalok száma összesen 12 szerzeménnyel. Ezt a rekordot előtte az angol beatzenekar tartotta több mint fél évszázadon keresztül.

A rappernek azért is lehet különösen komoly ez az elismerés, mert nagyon közel érzi magához a gombafejűeket: 2019-ben ugyanis egy Abbey Road lemezborító ihlette tetoválást varratott magára annak örömére, hogy akkor elsőként érte utol a brit négyest a slágerlistákon.