Lady Gaga perel

Lady Gaga perel

News

A szóban forgó cég a New York-i Excite Worldwide LLC, amely az énekesnő hozzájárulása és engedélye nélkül használta fel a nevét. A márka sminkcuccokat és bizsukat dobott piacra Lady Gaga, illetve Lady Gaga LG néven.

Az énekesnő és jogászai ugyanis levédették a Lady Gaga nevet - eddig a honlapjára, ruhákra, csengőhangokra és csetszobákra, és egy ideje folyamatban áll haj-, test- és körömápolási cikkekre is . Az, hogy a cég az ő nevét használta fel, az ügyvédek szerint alkalmas a vásárlók megtévesztésére, hiszen az énekesnőnek semmi köze a termékekhez. Ez persze azt is jelenti, hogy az ő hírnevén is csorba eshet, és nem utolsósorban nem is részesül a termékek eladásaiból befolyó nyereségre.

Ez már nem az első eset, hogy egy cég Gaga nevével akar pénzt csiholni. A leghíresebb ügy az volt, amikor egy londoni fagylaltos Baby Gaga néven árulta részben anyatejből előállított fagyiját. És ezek csak a regisztrált esetek, amelyekből ügy lett, de gondoljatok csak bele, hogy a feketepiacon vajon hány cucc fut Lady Gaga képével vagy nevével, hatalmas nyereséget generálva ezzel bizonyos cégeknek.
http://video.1music.hu/clips/MV110516_LadyGaga_YouAndI.f4v