Feloszlik a Westlife!

Feloszlik a Westlife!

News

14 év, 14 no.1 sláger és 44 millió eladott lemez. Ennyiben is összefoglalhatnánk az ír fiúkák pályafutását, akik most jelentették be, hogy jövőre még lenyomnak egy utolsó, egy búcsúturnét, és abbahagyják a közös zenélést. A közleményükben ez állt:

„A döntést teljes barátságban hoztuk meg. Azután, hogy eddigi felnőtt életünk nagy részét együtt töltöttük, úgy érezzük, hogy megérdemlünk egy szünetet, és azt, hogy új kihívások elé nézhessünk. Az összes rajongónknak szeretnénk megköszönni, hogy velünk tartottak eddigi csodás utazásunkon.”

A 33 éves Nicky Byrne, a 31 éves Kian Egan, a szintén 31 éves Mark Feehily és a 32 éves Shane Filan munkája igazán gyümölcsöző volt, hiszen a rengeteg toplistás és listaelső dal és 44 millió eladott lemezzel nemcsak, hogy az egyik legkedveltebb zenekar voltak, de (egy közeli forrás szerint) fejenként legalább 3 és fél milliárd forintnak megfelelő fontot kerestek.

„Ez a helyzet. Nincs rossz szájíz vagy sértődés, így is jó barátok maradnak a srácok.” – mondta ez a bizonyos forrás. "Sokáig, egészen öregkorukig csinálhatnák ezt együtt, hogy aztán lassan eltűnjenek, de most még pont időben vannak, hogy szétváljanak, és mindenki a saját dolgait építgethesse.”

A Westlife Greatest Hits turnéja 2012 májusában indul, ezen kívül pedig megjelentetnek egy albumott a legsikeresebb dalaikból is, így egy „kevéskét” még bizonyára hozzá tudnak csapni a milliárdjaikhoz. A banda egyébként 1998-ban, akkor még öt taggal (Brian McFadden 2004-ben lépett ki) indult Simon Cowell kiadójánál. Eredeti nevük Westside volt, de amikor rájöttek, hogy ilyen nevű zenekar már van, megváltoztatták.

Hiányozni fog nektek a Westlife?