Nincs több denevérfej

Nincs több denevérfej

News

A rockveterán, aki egyébként Black Sabbath nevű együttesével a heavy metál egyik első képviselője volt, egy orvosi csoda. Tényleg, hiszen az a töménytelen drog és alkohol, amit az elmúlt években magába pakolt, egy átlagos halandót már régen kicsinált volna, ő viszont még mindig vígan éldegél. De mostanában rájött, hogy azért ő is csak halandó, és nem ártana vigyázni az egészségére. Erre egyébként egy olyan dokumentumfilm megtekintése után szánta el magát, amely a vegán lét előnyeiről szólt. A The Talk című rádióműsorban mondta ezt feleségének, aki a műsort vezeti:

„Az asszisztensem mutatott egy videót, Villák és kések volt a címe asszem, vagy valami hasonló, abban megmutatták, hogyan zajlanak ezek a dolgok, hogyan vágják az állatokat, meg hogyan készülnek a tejtermékek, és akkor sokkot kaptam.”

Ozzy meg van róla győződve, hogyha elhagy minden állati eredetű táplálékot, akkor majd szinte újjászületik.

„Már most jobban érzem magam, tudod.” – mondta Sharonnak. „Sokszor megyek nagy zabálásokra. Többek között ezért is döntöttem úgy, hogy kiiktatom a húst meg a tejes cuccokat. Amikor az ember turnén van, csak úgy tömi magába a sok hülyeséget – sütik és burgerek mindenhol… Így sokkal kevesebb dolog közül válogathatok. Na nem mondom, hogy örökké ezt fogom csinálni, talán visszatérek a húsra. Mondjuk ha a feleségem megtanul végre főzni. Bár akkor az örökkévalóságig leszek vegán.”

Ez igen, szeretjük az ilyen elkötelezett vegánokat. :) A veganizmus képviselői egyébként a valódi vegetáriánusok: semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztanak (tojást sem, tejet sem, halat sem…), és természetesen az öltözködésben és az élet semmilyen területén sem használnak állatok halálát okozó dolgokat.

Ozzy régi életmódja koránt sem volt ilyen, pláne, hogy egyszer egy koncerten még egy élő denevér fejét is leharapta, és ezzel egyébként plusz fejezetként is bevonult a rocktörténelembe. Hát, mit mondhatnánk, hajrá Ozzy!