Amy a brit eladási lista élén

Amy a brit eladási lista élén

News

A Lioness: Hidden Treasure az énekesnő harmadik albuma, amely egyben posztumusz is, hiszen csak múlt héten jelenhetett meg, csaknem fél évvel Amy tragikusan korai halála után. Ez azonban nem gátolta meg a briteket abban, hogy egy hét alatt csaknem kétszázezer darabot vásároljanak meg belőle, így az eladási lista élére repítve az albumot. Ez az egy hét alatti 194.000 eladott darab idén a negyedik legjobb eredmény. Túlszárnyalni csak Lady Gaga Born This Way-e tudta 215.000 darabbal, a Coldplay Mylo Xylotója 208.343, és Adele 21-e 208.090 darabbal.

A lemez jótékony célokat is szolgál, hiszen minden egyes darab árából egy fontot utalnak az Amy Winehouse Alapítvány számára, amelyet a család az énekesnő halála után hozott létre. Az énekesnő édesanyja, Janis ezt nyilatkozta, amikor megtudta, hogy mennyire szépen muzsikálnak a Hidden Treasures eladásai:

„Egyszerűen csodálatos, hogy az album No1 lehet, hiszen ezt azt jelenti, hogy Amy még mindig sokat jelent az embereknek. És ez persze az alapítány számára is nagyon hír. Büszke vagyok a lányomra, és boldog vagyok, hogy halála után is képes megérinteni az embereket. Örökké a szívemben él tovább.”

Nektek megvan már a Lioness: Hidden Treasure?