Pharrell az Oscar-gálára ír zenét

Pharrell az Oscar-gálára ír zenét

News

A háromszoros Grammy-díjas, 38 éves rapper, és a már Oscar-díjas Hans Zimmer együtt komponálja a 84. alkalommal megrendezésre kerülő Oscar-gála (hivatalos nevén Academy Awards) zenéjét. Az 2012-es gála producerei Brian Gazer és Don Mischer lesznek, akik közleményükben így indokolták választásukat:

„Hans korunk egyik legkiválóbb és legkreatívabb filmzene-írója, Pharrell pedig egy fenomenális dalszerző, nagyszerű referenciákkal. Izgalmas és figyelemreméltó együttműködés lesz az övék, ami garantálja, hogy a közönség igazi zenei utazáson vegyen majd részt.”

Hans Zimmer olyan filmek zenéjét szerezte, mint az Eredet, az Esőember, a Gladiátor és az Oroszlánkirály (ezért 1994-ben meg is kapta az Oscart), Pharrell pedig dolgozott már együtt Beyoncével, Ludacrisszel, Snoop Doggal és sorolhatnánk, és persze mindnki ismeri N.E.R.D. nevű bandáját is. Ezenkívül filmekben is számtalan szerzeményét hallhattuk, a tavalyi Gru című animációs film zenéje pedig teljes egészében hozzá köthető.

Valóban izgalmas együttműködésnek tűnik az övék, alig várjuk, hogy megnézhessük a gálát, amely 2012. február 26-án, szokás szerint a Los Angeles-i Kodak színházban kerül megrendezésre.