Tarolt Adele és a Foo Fighters

Tarolt Adele és a Foo Fighters

News

Azon már talán senki nem lepődik meg, hogy Adele igazi tarolást végzett a tegnap este tartott, 54. Grammy Awardson (12 jelöléséből 6-ot váltott díjra), de rajta kívül a Foo Fighters, a Bon Iver, Amy Winehouse, Kanye West és Skrillex a Los Angelesben tartott ceremónia legnagyobb nyertesei.

A legfontosabb díj kétségtelenül az év lemezének járó aranygramofon, amelyet ki más kaphatott volna meg, mint a britek jelenleg legnagyobb üdvöskéje, az aranytorkú Adele. 21 című lemezével így ezt az elismerést is bezsebelte, oly sok egyéb mellett. Ez az album lett az év pop albuma is, az általa szerzett Rolling In The Deep az év dala és az év felvétele, az abból készült videó az év klipje, és a legjobb szólóénekes is ő lett a Someone Like You című szám elénekléséért.

A Foo Fighters a rock műfajában nyert öt díjat: a Wasting Light című albumért, a Walk című számért rögtön kettőt, a White Limo című dalért a legjobb heavy metal/ rock performance díjat kapták meg, illetve a Back and Forth című videóé lett a Best Long Form Music Video díja.

A Bon Iver a legjobb új művész kategória nyertese lett, és emellett megkapták a legjobb alternatív albumért járó díjat is, Bon Iver című lemezükkel.

Ahogyan az várható volt, Amy Winehouse is díjazott lett. A tavaly nyáron elhunyt énekesnő Tony Bennettel közösen megkapta a legjobb pop duó előadásáért járó gramofont, a dal természetesen a Body And Soul.

Meglepő volt viszont, hogy Skrillex valóban a nyertesek között volt. Két díjat is bezsebelt a Scary Monsters And Nice Sprites-szal: a legjobb dance/elektronika albumét és a legjobb dance felvételét.

Jay-Z és Kanye West Otis-a lett a legjobb rap előadás, míg a legjobb rap album díját Kanye kapta a My Beautiful Dark Twisted Fantasyval. Kanye emellett díjat kapott az All Of The Lightsért, ez lett a legjobb rap dal és a legjobb rap kollaboráció is. Chris Brown is díjazott lett. a F.A.M.E. lett a legjobb r&b album.

Többek között még Taylor Swift is nyert két díjat, mindkettőt a Mean című dallal.

Az est egyébként Whitney Houston emlékének lett dedikálva, az Oscar-díjas Jennifer Hudson énekelte a tegnapelőtt elhunyt énekesnő legnagyobb dalait.

Az összes nyertesért klikk ide! www.grammy.com