Adele nyert, majd beintett

Adele nyert, majd beintett

News

A manapság minden díjátadón taroló Adele hazájában sem vallott szégyent. A tegnap megrendezett Brit Awardson két szobrot is kapott, bár a dicsfényből levont egy kicsit, hogy Adele bemutatott a közönségnek, vagyis a szervezőknek, miután elmondta második köszönőbeszédét is.

Adele lett a legjobb brit női énekesnő, és ezzel olyan neveket győzött le, mint Florence (And the Machine), Jessie J, Kate Bush és Laura Marling, illetve a legjobb albumnak járó díjat is neki ítélték a 21-ért. Az énekesnő el volt ragadtatva, így köszönte meg a díjakat:

„Nagyon-nagyon köszönöm! Semmi mástól nem lehetnék büszkébb, mint attól, hogy hazajövök hat Grammyvel, és a Britsen megkapom az év albumának járó díjat is. Annyira nagyon büszke vagyok arra, hogy brit vagyok, és hogy a mi zászlónkat lobogtathatom.”

A műsor házigazdája, James Corden azonban nem hagyta, hogy sokáig áradozzon az énekesnő, hiszen következnie kellett a Blur koncertjének, ezért a közönség nagy fújjozása közepette leparancsolta Adele-t a színpadról. A morcos énekesnő ekkor lendítette fel közéspő ujját, amit később így magyarázott:

„Ez a gesztus természetesen nem a rajongóknak szólt, hanem a díjátadó szervezőinek. Elnézést kérek, senkit nem akartam megsérteni ezzel. Éppen minden britnek meg akartam köszönni a támogatását, amikor leküldtek a színpadról. Szóval tényleg köszönök minden támogatást. Ez csodás, szóval köszönöm, köszönöm!”

A Brit Awards legjobb férfi szólóénekese Ed Sheeran lett, a legjobb banda pedig a Coldplay. A legjobb nemzetközi énekesnek járó elismerést Bruno Marsnak ítélték, a legjobb nemzetközi énekesnőnek járót pedig Rihannának. Ő már másodszor kapta meg a szobrot, idén is elgyőzve ezzel Beyoncét vagy Lady Gagát. A nemzetközi mezőnyben a Foo Fighterst is díjazták, és Lana Del Reyt is, aki a legjobb új befutó lett.

http://www.brits.co.uk/