Antal Nimród Metallica filmet forgat

Antal Nimród Metallica filmet forgat

News

Azt, hogy a Metallica egy 3D-s mozifilmet akar készíteni, már egy ideje tudni lehetett, de a forgatás semmilyen más részéről nem lehetett hallani semmit. Most azonban bejelentette a banda, hogy a film már forog, méghozzá a magyar Antal Nimród dirigálása alatt.

„Antal Nimród nagy rajongója vagyok, már az első magyar filmje, a Kontroll óta, amely Cannes-ban lett bemutatva 2004-ben, és minden mást elsöpört akkor. – mesélte Lars Ulric, a Metallica dobosa. – Aztán később is szemmel tartottam, amikor hollywoodi karrierje virágozni kezdett. Alig öt perc beszélgetés után függője lettem lelkesedésének, a kreatív folyamatokhoz való hozzáállásának, illetve annak, hogy nem gondolkodik skatulyákban.”

Maga Antal Nimród is nagyon lelkesen nyilatkozott a közös munkáról:
„A Metallicának mindig is hatalmas része volt az életemben, és hát mindig egy hihetetlen lehetőség, ha az ember a hőseivel dolgozhat együtt.”

A zenekar eleinte tagadta a pletykákat, hogy 3D-s filmet akarnának készíteni, de végül kénytelenek voltak beismerni, amikor már mindenhol ezt pletykálták.

Antal Nimród Los Angelesben született magyar szülők gyermekeként, és csak 18 évesen került Magyarországra a Színház- és Filmművészeti Főiskolára (ma Egyetem), ami után kliprendező lett. Forgatott a Quimbynek, Sub Bass Monsternek, Ganxsta Zoliéknak és a Warpigsnek is. A Kontroll volt az első jelentős filmje, ami után Hollywoddból is kapott megkereséseket. Ő jegyzi az Elhagyott szoba című filmet, a SZállítmányt és a legutóbbi Predatorst is.

Várjátok már a filmet?