Jay-Z-t és Kanyét beperelték

Jay-Z-t és Kanyét beperelték

News

Jay-Z és Kanye West közös projektjük, a Watch The Throne album egyik dalának egy dallama miatt került bajba. A bizonyos hangminta a Joyban található, és egy soulénekes, Syl Johnson Different Strokes című számából származik. Syl Johnson kiadója szerint ők nem adtak engedélyt arra, hogy a két rapper felhasználja a dallamot, és hát ebből kifolyólag nem is fizettek jogdíjat a használatért, amit pedig ugyebár illett volna. Így aztán be is perlik a két előadót, hiszen ami jár, az jár.

Ugyan a TMZ nevű hírportál értesülései szerint még nem adták be a keresetet. Syl Johnsont ugyan annyira nem ismerik a magyar hallgatók, mégis rengeteg énekes használt már tőle különböző mintákat és dallamokat dalaikhoz. Sylnek a pereskedés sem ismeretlen, vitte már bíróságra Michael Jacksont, a Cypress Hillt, de a Jefferson Airplane nevű bandát is.

Jay-Z és Kanye egyébként turnézni kezdtek a Watch The Throne-nal Európában, de hazánkat messze elkerülik, így aki nagyon szeretné látni őket élőben, annak kb. Svájcig kell zarándokolnia…