Demi Lovato az iskolai zaklatás ellen

Demi Lovato az iskolai zaklatás ellen

News

Demi Lovato, a talk-show királynő Ellen Degeneres és még néhány amerikai celebritás is csatlakozott ahhoz a harchoz, amelyet egy bizonyos Katy Butlers indított azért, hogy egy, az iskolai zaklatásról szóló film minél több tinédzserhez eljuthasson. Van ugyanis egy dokumentumfilm, a Bully, amely a srác személyes küzdelmét mutatja be, amelyet a suliban kellett vívnia nap mint nap a bullying, vagyis iskolai zaklatás miatt. De a filmet az amerikai moziszövetség az R kategóriába sorolta, ami azt jelenti, hogy 17 év alatt csak szülői felügyelet mellett nézhető meg, így azt pont a célcsoportja, az általános iskolás és gimis réteg nem láthatja.

A petíciót, amelyet Katy indított, már majdnem 300.000-en írták alá, így aztán a celebek és 20 kongresszusi tag támogatásával már egyfajta mozgalommá vált, amely el akarja érni a PG 13-ba való sorolást, azaz, hogy már 13 éves kortól megtekinthető legyen a film a mozikban.

Hiszen ez esetben a film rengeteg iskoláshoz eljutna, és talán segítene megállítani azt a szörnyű tendenciát, miszerint évről évre több tinédzser lesz öngyilkos amiatt, hogy az iskolában zaklatják.

Demi, akit szintén szekáltak az iskolában egykor, a Twitteren próbálta népszerűsíteni a filmet a maga szerény 6 millió követője között. Ezt írta:
„Légyszi, segítsetek eltörölni a BULLY című film R besorolását. MINDENKINEK látnia kell ezt a filmet! Írjátok alá a petíciót!”

A probléma egyébként nemcsak az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában jelentős, hiszen nálunk is sajnálatosan gyakran (hiszen már az egy is több lenne, mint ami indokolt...) hallani olyan esetről, hogy egy kamasz a gúnyolódások miatt lesz öngyilkos. Egyetértetek Demi céljaival? Mi abszolút igen! Le az iskolai szekálással és terrorral!

A petíció itt írható alá!