Elhunyt Robin Gibb

Elhunyt Robin Gibb

News

A brit Robin Gibb ikertestvérével, Maurice-szal, és másik bátyjával, Barryvel alapította meg a legendás zenekart, melynek egyedül sikert elérni a Beatles azon rekordját, hogy egy időben 10 daluk is szerepelt az amerikai tízes slágerlistán.

A 62 éves Robin jó ideje máj- és végbéltumorral közdött, és miután több műtéten is átesett, áprilisban úgy tűnt, kicsit jobban lett. Akkor felesége azt nyilatkozta, hogy férje egy új album megjelentetését tervezi. A család azonban vasárnap szomorú bejelentést tett: az énekes elhunyt.

A Bee Gees számtalan dalával beírta magát a zenetörténelembe, de ezek közül is a leghíresebb talán a Stayin’ Alive, a Massachusetts, a How Deep is Your Love, vagy a Saved By the Bell. A Gibb testvérek nemcsak maguknak írtak dalokat, Barbra Streisand, Celine Dion, Diana Ross és a Destiny’s Cild is köszönhet nekik néhány slágert. A Bee Gees 7 Grammy-díjat nyert el fennállása során, és további nyolcra jelölték őket. 120 millió példányt adtak el nagylemezeikből, kislemezekkel együtt ez a szám kb. 180 millió.