Lady Gagát megfélemlítették

Lady Gagát megfélemlítették

News

Nem ez volt az első eset, hogy különféle vallási szélsőségesek Lady Gaga vagy egyes koncertjei, klipjei ellen léptek fel, de ez a mostani olyan hatásos volt, hogy az énekesnő és csapata úgy döntött, nem lesz koncert június 3-án Dzsakartában. Természetesen nem a kellemetlenségektől féltek, hanem biztonsági okok miatt marad el a fellépés.

Az indonéz Ulema tanács (muszlim vallási vezetők tanácsa) vezetője, Cholil Ridwan már május elején felhívta az énekesnő, és persze a sajtó figyelmét arra, hogy Gaga nemkívánatos személy a muszlim többségű országban. Mint elmondta, Lady Gaga szemérmetlen fellépőruhái, szexuális töltetű- és provokatív előadásmódja kárt tehet a muszlim fiatalok értékrendjében, sőt, szerinte „az egész nemzet erkölcseit kívánja lerombolni.” Ridwan felhívta az emberek figyelmét, hogy ne menjenek el a koncertre, és akciója olyan sikeres volt, hogy annak ellenére, hogy 52 ezer jegyet eladtak elővételben, a dzsakartai rendőrség nem adta meg az engedélyt a koncerthez.

Az engedély hiánya és a folyamatos szélsőséges muszlim fenyegetések aztán közösen játszottak szerepet abban, hogy Gaga végül nem lép fel a városban. Gaga vasárnap elnézést kért a rajongóitól twitterén:

„Annyira sajnálom a dolgot, talán még jobban meg vagyok smemisülve a hírtől, mint ti, rajongók. Ti vagytok számomra a legfontosabbak. Megpróbálok majd számotokra valami nagyon különlegeset kitalálni. Szeretetem Indonézia felé csak nőtt ezzel az egésszel.”

Azért ez kemény, nem? Ugye, hogy nincs is olyan szörnyű dolgunk itt a Kárpát-medencében?