Inkább büdösen, mint mobil nélkül!

Inkább büdösen, mint mobil nélkül!

News
A mai 20-33 évesek, azaz az Y, illetve az utánuk 2007-ig születettek, úgy tűnik, el sem tudják képzelni az életüket okostelefon nélkül. Magunkkal visszük az iskolába, a munkahelyünkre, nem engedjük el főzés vagy edzés közben sem. De vajon mit tennénk, ha le kéne mondanunk a számunkra legfontosabb eszközről?

Valami bűzlik

Az egyik legnagyobb amerikai vállalat 1000 fő megkérdezésével készítette el kutatását arra vonatkozólag, vajon milyen használati tárgyak élveznek főszerepet az életünkben. Az Y generáció tagjai 93%-ban azt nyilatkozták, inkább a dezodorukról mondanának le, mint a smartphone-jukról. Sajnos a fogkefe sem volt fontosabb: 91%-uk helyezte elé a mobilhasználatot. Bár ki tudja, számít-e ez, ha úgyis csak a telefonon kommunikálunk.

Egy másik felmérésből is érdekes tények derültek ki: a mai huszonévesek annyira hozzánőttek kedvenc eszközükhöz, hogy inkább a mobilitásról mondanának le, mint a mobiljukról. Az egyik amerikai autókölcsönző felméréséből derült ki, hogy 40%-uk életében nagyobb törés lenne a telefon elvesztése, mintha az autóját vennék el.

Kiszámoló

Már nem is gondolkodunk azon, vajon egy nap mennyit száguldozunk az információs szupersztrádán, pedig ez az adat is megdöbbentő. Egy szintén amerikai kutatásból kiderült, hogy nem kevesebb, mint heti 14 és fél órát lógunk a telefonunkon. Ráadásul az egész már reggel elkezdődik: 10 emberből 9 a reggeli rutin részeként a fogmosáson, kávén, zuhanyzáson kívül azzal kezdi a napját, hogy csekkolja a telefonját. Egyáltalán nem furcsa tehát, hogy egy Y-generációs okostelefon–felhasználó hetente átlagosan 1500 alkalommal veszi kézbe a mobilját.

Melyiket válasszuk?

Ha már ennyire ragaszkodunk hozzá, érdemes egy olyan eszközt választanunk, amelyet szívesen fogunk a kezünkbe nap mint nap. A Lumia termékcsalád legújabb tagjai például, a Lumia 640 és a Lumia 640 XL okostelefonok még személyesebb használatot és megnövelt teljesítményt kínálnak az integrált Microsoft Office élménynek, a OneDrive1 online-tárhelynek és a gyors 4G kapcsolatnak köszönhetően. A fotók és videók bemutatására a Lumia 640 készülék 5” méretű, és a Lumia 640 XL készülék 5.7” méretű HD kijelzője szolgál. A Lumia 640 telefon 8 megapixeles, vagy a Lumia 640 XL készülék 13 megapixeles, Zeiss optikával ellátott kamerája még alacsony fényviszonyok között is részletgazdag fotókat készít. Mindkét modell LED vakuval és előretelepített Lumia Camera szoftverrel rendelkezik.

Ha más irányba gondolkodunk, érdemes kézbe vennünk a Huawei új, P8 készülékét, amelyből a Lite verzió hasonló árkategóriában lesz kapható, mint a Microsoft új készülékei. A P8 Lite verziója 5 inches HD kijelzővel, erőteljes Kirin 620 nyolcmagos 64-bites processzorral és 2200 mAh-ás akkumulátorral érkezik. A P8 Lite LTE Cat4 hálózati támogatással rendelkezik, így akár 150 Mbps-os sebességre is képes. A készüléket 13 MP-es hátlapi, 5 MP-es előlapi kamerával, valamint hasznos extra fénykép- és videókészítő funkciókkal látta el a gyártó. A P8 Lite tervezésekor a Huawei a zene szerelmeseire is gondolt: a készülék oldalára helyezett hangszóró garantálja, hogy az asztalra vagy puhább felületre letéve se tompuljon el a telefon hangja.